Sport/Wielrennen
2423536
Wielrennen

Amerikaan wint Ronde van Utah en sluit in stijl af

LottoNL-Jumbo kan dankzij Kuss blijven juichen

Sepp Kuss in actie.

Sepp Kuss in actie.

De Amerikaanse wielrenner Sepp Kuss heeft de Ronde van Utah in stijl afgesloten.

Sepp Kuss in actie.

Sepp Kuss in actie.

De 23-jarige coureur van Team LottoNL-Jumbo schreef ook de zesde en laatste etappe op zijn naam. De klassementsleider kwam na een bergrit over 122 kilometer, met Park City als start- en finishplaats, alleen over de meet. Zijn voorsprong op zijn landgenoot Brent Bookwalter bedroeg 8 seconden. De Australiër Jack Haig gaf 9 seconden toe op de winnaar en eindigde als derde.

Kuss, bezig aan zijn eerste jaar in dienst van de Nederlandse wielerploeg, won eerder in Utah de tweede en vijfde etappe. In het eindklassement had hij een voorsprong van ruim 2 minuten op de Belg Ben Hermans. Haig belandde op de derde plek.

„Deze week was echt speciaal. Ik wist dat ik in een goede vorm verkeerde en ik had redelijk veel zelfvertrouwen voor deze wedstrijd. Maar dat ik hier drie etappes win en het eindklassement is echt geweldig”, aldus Kuss.

„Halverwege de etappe voelde ik dat ik goede benen had. Daarop besloot ik om op de slotklim maar te gaan aanvallen. In de afdaling heb ik het dan op safe gespeeld maar dat was genoeg voor de winst.”

Team LottoNL-Jumbo staat dit seizoen al op 27 zeges. Het is daarnaast voor de wielerploeg de vierde eindzege in een etappekoers na de zeges van de Sloveen Primoz Roglic in de Ronde van het Baskenland, Ronde van Romandië en de Ronde van Slovenië.