2423932
Voetbal

’Het vertrouwen geeft mij de rust die ik nodig heb’

Pereiro dolgelukkig met Van Bommel

Wie Gaston Pereiro (23) zaterdag tegen FC Utrecht zag voetballen tegen voetballen, kon niet voor mogelijk houden dat de PSV’er nog vaak en niet ten onrechte ter discussie staat.

Na een uitstekend optreden in het Philips Stadion, inclusief staande ovatie van het eigen publiek, weet de artiest uit Montevideo dat hij er nog lang niet is. „Ik moet inderdaad verbeteren”, stelt de sympathieke, ietwat verlegen technicus. „Ik moet constanter worden en daarnaast ook blijven werken aan mijn rechterbeen. En oh ja, ook het meeverdedigen moet beter.”

„Daarom is dat meeverdedigen ook zo belangrijk”, zegt hij nu. „Het vertrouwen van de trainer geeft mij de rust die ik nodig heb. Ik heb het gevoel dat ik belangrijk ben voor de ploeg. Natuurlijk ben ik erg blij met het vertrouwen van de trainer. Dat moet ik dus wel blijven waarmaken.”

Pereiro is in alles een eigenzinnige speler. Hij staat er altijd in de topduels, maar kan tegen de mindere goden of in de wintermaanden zo negentig minuten afwezig zijn. Alsof hij zich als een illusionist onzichtbaar tovert. Wat dat betreft is de naderende uitwedstrijd tegen nieuwkomer Fortuna Sittard komende zaterdagavond direct een mooie test.