Sport/Wielrennen
2428377
Wielrennen

Euforische Vos zegeviert in Zweden

Marianne Vos

Marianne Vos

VARGARDA - Marianne Vos heeft in Zweden voor de derde keer de Crescent Vargarda, een eendaagse wedstrijd die meetelt voor de WorldTour, op haar naam geschreven.

Marianne Vos

Marianne Vos

De 31-jarige wielrenster sprong in de finale van de rit over 141 kilometer in de laatste bocht op indrukwekkende wijze weg uit de voorste groep van het sprintende peloton en reed uitgelaten alleen over de finish. Haar voorsprong op nummer 2 Kirsten Wild bedroeg een paar seconden. De Finse Lotta Lepistö, de winnares van vorig jaar, kwam als derde binnen.

Vos zegevierde eerder in deze wedstrijd in 2009 en 2013. Vorig jaar moest ze in Vargarda genoegen nemen met de tweede plek. Bij het EK, ruim een week geleden in Glasgow, behaalde Vos eveneens zilver.

Boels-Dolmans

Afgelopen zaterdag werd in de Zweedse stad een ploegentijdrit voor vrouwen verreden. Het wielerteam van Boels-Dolmans zegevierde in die wedstrijd, die eveneens meetelde voor de WorldTour.

„Marianne is in vorm”, sprak ploegleider Jeroen Blijlevens (WaowDeals Pro Cycling) opgetogen. „Dat hebben we de afgelopen weken allemaal kunnen zien, met als resultaat meerdere fraaie overwinningen. Ook hier in Zweden zijn het weer haar persoonlijke klasse en gogme die het absolute verschil maken.”