Sport/Voetbal
2428681
Voetbal

Tannane: ’Tijd nodig om op conditie te komen’

Oussama Tannane en Jordy Zuidam

Oussama Tannane en Jordy Zuidam

UTRECHT - Met de van Saint-Etienne gehuurde Oussama Tannane (24) hoopt FC Utrecht’s directeur voetbalzaken Jordy Zuidam de selectie van meer creativiteit en stootkracht te hebben voorzien.

Oussama Tannane en Jordy Zuidam

Oussama Tannane en Jordy Zuidam

Je bent tweeënhalf jaar in het buitenland actief geweest. Waarom ben je terug naar Nederland gekomen?

„Ik had het leuk in Frankrijk, maar op een gegeven moment zijn familie-omstandigheden belangrijker dan voetbal. Daarom heb ik de keuze gemaakt terug te keren. Ik heb in een half jaar maar zes wedstrijden bij Saint-Etienne gespeeld en ook daarom is het goed om terug naar Nederland te gaan en weer aan spelen toe te komen.”

Ook AZ en Heracles hadden interesse. Waarom is je keuze op FC Utrecht gevallen?

„Ik heb speciaal voor FC Utrecht gekozen, omdat ze een goed verhaal hadden en omdat ik hier als jeugdspeler een jaar heb gespeeld. In die tijd had ik een goede band met Jean-Paul de Jong, die nu de trainer is. Daarnaast is het dicht bij Amsterdam en dat is voor mij thuis. Hoe mooi het in Frankrijk en Spanje ook is, het liefst ben ik toch in Amsterdam, dicht bij mijn familie.”

FC Utrecht is na het vertrek van Zakaria Labyad op zoek naar creativiteit. Denk jij dat jij dat gat kan opvullen?

„Ik denk dat ik misschien wel een beetje een zelfde type speler ben. Labyad heeft het heel goed gedaan vorig jaar en heeft speciale kwaliteiten, zoals zijn snelheid en scorend vermogen. Ik zou wel zo iemand kunnen zijn. Ik hoop snel op mijn niveau te komen, maar ik heb een tijdje niet getraind en ik mis wedstrijdritme, dus ik heb wel wat tijd nodig om op conditie te komen.”