Nieuws/Sport
2428971
Sport

Crowdfunden voor trainingsstage in Japan

Judotalent Van Krevel gaat voor hoogst haalbare

— Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen die financiële hulp goed kunnen gebruiken. Deze week is dat judoka Naomi van Krevel (18) uit Spijkenisse.

Naomi van Krevel (r.) behaalde vorig jaar zilver op de Europese Jeugd Olympische Spelen.

Naomi van Krevel (r.) behaalde vorig jaar zilver op de Europese Jeugd Olympische Spelen.

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen die financiële hulp goed kunnen gebruiken. Deze week is dat judoka Naomi van Krevel (18) uit Spijkenisse.

Naomi van Krevel (r.) behaalde vorig jaar zilver op de Europese Jeugd Olympische Spelen.

Naomi van Krevel (r.) behaalde vorig jaar zilver op de Europese Jeugd Olympische Spelen.

De wasmachine en moeder Laila in het gezin Van Krevel maken dagelijks overuren. De zussen Larissa en Naomi en hun broertje Joshua stoppen ieder zo’n vijf keer per week hun judopakken in het apparaat.

Naomi behoort net als haar twee jaar oudere zus tot de nationale top in de categorie tot 21 jaar. Ze komt uit in de klasse tot 52 kilogram.

Naomi judoot vanaf haar zevende. ,,Ik werd toen veel gepest omdat ik klein was en kort haar had. Mijn ouders wilden dat ik net als Larissa ging judoën om zelfverzekerder te worden.’’

Dat laatste is gelukt. Naomi bleek bovendien talent te hebben. Op haar veertiende werd ze voor het eerst Nederlands kampioene in haar leeftijdsklasse. Daarna besteeg ze regelmatig het podium. ,,En vorig jaar behaalde ik zilver op de Europese Jeugd Olympische Spelen’’, aldus de judoka, die een mbo-opleiding voor onderwijsassistente volgt. Ze traint afwisselend in Rotterdam en op sportcentrum Papendal.

Haar ambitie? ,,Ik wil het hoogst haalbare bereiken zoals EK’s en WK’s. Het zou fantastisch zijn een keer deel te nemen aan de Olympische Spelen, maar dat durf ik eigenlijk niet hardop uit te spreken. Bang dat ik in een diepe put val als me dat niet lukt.’’

Van Krevel kijkt uit naar november. Dan gaat ze voor een trainingsstage van drie weken naar Japan, het Mekka van het judo. ,,De kosten zijn minimaal 1500 euro. Ik moet alles uit eigen zak betalen. Dat geldt ook voor reis naar en verblijf tijdens buitenlandse toernooien. Het zou mooi zijn als ik daarbij financieel geholpen word.’’

Ga om Naomi van Krevel te ondersteunen naar talentboek.nl, klik op Talenten en vul dan haar naam in het zoekveld in.

Doneer en win

Met uw donatie aan Naomi van Krevel maakt u kans op één van de vele prijzen uit het prijzenpakket. Zoals een driedaags arrangement bij Van der Valk Hotel in Ridderkerk; inclusief twee viergangendiners, ontbijtbuffet en twee tickets voor de waterbus naar Rotterdam of Kinderdijk. Kijk voor het Telesport prijzenoverzicht ook op talentboek.nl.