2433538
Voetbal

Italiaans international reed vlak voor ramp op brug Genua

Domenico Criscito

Domenico Criscito

GENUA - Voor Domenico Criscito is het een klein wonder dat hij nog leeft. De aanvoerder van Serie A-club Genua stak tien minuten voordat een deel van de A10 in Genua instortte, de brug nog over.

Domenico Criscito

Domenico Criscito

Vervolgens waren mensen zeer bezorgd om de aanvoerder van Genoa, want Criscito was een video van het noodweer aan het maken. Nog voor dat de brug ineens instortte. En dus dacht iedereen het ergste.

Maar de 24-voudig Italiaanse international laat op Instagram weten dat hij in orde is. „Ik schrijf dit bericht voor iedereen die zich zorgen maakt om mij en mijn familie. We zijn allemaal in orde. Ik wil mijn medeleven betuigen aan de families van alle slachtoffers. Hoe kan het dat een brug instort? Hoe kan het?!”

De hangbrug van de A10 stortte dinsdagmiddag in tijdens noodweer en liet een ravage achter. Niet alleen automobilisten kwamen in het gedrang; ook vielen er brokstukken op huizen van een dichtbevolkte wijk. Reddingsdiensten verwachten dat het dodental (nu 35) nog oploopt. De ramp wordt ’historisch groot’ genoemd.