Sport/Tennis
2433547
Tennis

Knappe zege Haase in Cincinnati

Robin Haase in actie.

Robin Haase in actie.

Robin Haase heeft zich verzekerd van een plek in de tweede ronde van het masterstoernooi van Cincinnati. Thiem

Robin Haase in actie.

Robin Haase in actie.

De beste tennisser van Nederland, vorige week kwartfinalist in Toronto, versloeg de Serviër Filip Krajinovic met 4-6, 6-2, 6-3.

Na een rommelige openingsfase met servicebreaks in de eerste drie games stond Haase na een klein half uur met 5-2 achter. Hij deed nog wat terug, maar moest de set toch aan de nummer 31 van de wereld laten.

In de tweede set had de umpire een aantal dubieuze calls die in het voordeel waren van de Nederlander, die vanaf 2-2 met sterk spel vier games op rij won. In de beslissende set toonde Haase na de verloren openingsgame veerkracht en hij kwam met 4-1 voor. Op 5-3 serveerde de mondiale nummer 55 het duel koeltjes uit.

De Duitser Alexander Zverev, de nummer drie van de plaatsingslijst, is de volgende tegenstander van Haase. Het laatste onderlinge duel, vorig jaar op het masterstoernooi van Parijs, werd gewonnen door Haase.

De Griek Stefanos Tsitsipas, twee dagen geleden nog finalist in Toronto, verloor in Cincinnati in de eerste ronde. De Belg David Goffin was hem met 7-5, 6-3 de baas.

Nick Kyrgios, vorig jaar finalist in Cincinnati, kwam goed weg tegen de Amerikaan Denis Kudla. Kyrgios verloor de eerste set, vroeg een blessurebehandeling aan en haalde op halve kracht alsnog de zege binnen: 6-7 (2), 7-5, 7-6 (9).

De Oostenrijkse tennisser Dominic Thiem heeft zich op het laatste moment afgemeld voor het masterstoernooi van Cincinnati. De nummer 8 van de wereld is ziek. De plek van Thiem in het hoofdschema wordt overgenomen door de Spaanse 'lucky loser' Guillermo Garcia-López, die pas in de tweede ronde instroomt.

De 24-jarige Oostenrijker bereikte vorig jaar de kwartfinales op het hardcourt in Cincinnati. Thiem won dit seizoen twee ATP-titels, allebei op gravel.