Sport/Voetbal
2434131
Voetbal

’Wisselwerking met fans was fantastisch’

Huntelaar geniet van heerlijk avondje in ArenA

Klaas-Jan Huntelaar viert feest met Matthijs de Ligt.

Klaas-Jan Huntelaar viert feest met Matthijs de Ligt.

Met een subtiele trap met de buitenkant van zijn rechtervoet zette Klaas-Jan Huntelaar Ajax op het goede spoor tegen Standard Luik.

Klaas-Jan Huntelaar viert feest met Matthijs de Ligt.

Klaas-Jan Huntelaar viert feest met Matthijs de Ligt.

De spits zag zijn ploeg vervolgens uitlopen naar een dikverdiende zege (3-0). Hij genoot in het veld van zijn medespelers en van het optreden van zijn ploeg. ,,Het was een prachtige avond", zei Huntelaar.

„We hebben ze vanaf de eerste minuut bij de strot gegrepen. En dan krijg je het publiek nog meer mee. De wisselwerking tussen de fans en ons was fantastisch. Europese duels zijn speciaal. Maar wat zou het mooi zijn als we iedere thuiswedstrijd voor zo'n publiek spelen. De fans hebben ons zo geholpen.”

Wie Ajax zag spelen tegen Standard Luik, snapte niet hoe de ploeg het zaterdag met vier andere spelers zo kon laten lopen tegen Heracles Almelo (1-1). Huntelaar was een van de voetballers die de eerste competitiewedstrijd rust kreeg. „In mijn hoofd was ik klaar om te spelen, maar soms moet je misschien ook in bescherming worden genomen.”

„Maar belangrijk was dat we nu voor iedere meter knokten”, vervolgde Huntelaar. ,”We maakten ruimte voor elkaar en wonnen duels. Zo moeten we iedere wedstrijd in gaan. Dan hebben zeker ook een kans tegen Dinamo Kiev in de play-offs. Want we zijn er nog niet. We willen nu ook naar het hoofdtoernooi van de Champions League.”

Huntelaar maakte alweer zijn achttiende Europese treffer voor Ajax. Alleen Jari Litmanen (26) en Johan Cruijff (25) kunnen betere cijfers overleggen. „Dat zijn mooie cijfers”, zei de spits. „Maar laten wij nu maar onze wedstrijden blijven winnen. Zaterdag tegen VVV en dan moet de focus op Kiev.”

Bekijk HIER de statistieken van het duel tussen Ajax en Standard Luik.