Nieuws/Sport
2434677
Sport

’Met klamme handjes de 312 kilometer aantikken’

Joost Luiten

Joost Luiten

Joost Luiten, Nederlands beste golfer, herkent zich wel een beetje in Formule 1- coureur Max Verstappen, maar een grote ’Max-fan’ is hij niet.

Joost Luiten

Joost Luiten

Ben je een fan van Max Verstappen?

„Ik moet je wel zeggen dat ik me wel een beetje in hem herken toen ik die leeftijd had. Ja, zoals die grote mond, en daar word je altijd op afgerekend. Ik heb ook dingen geroepen als dat ik de beste golfer ter wereld wil worden. En dat is gezonde ambitie hoor, voor een topsporter. Maar de andere kant is dat je het dan moet laten zien. En je niet te veel laten leiden door wat er in de media en op social media wordt gezegd. Hij is de enige in Nederland op dat niveau in de Formule 1, ik in de golfsport. Dat betekent dat je niet alleen het positieve, maar ook al het negatieve over je heen krijgt. Daar moet je mee om leren gaan. Verstappen heeft veel talent en ik hoop dat hij een keertje wereldkampioen wordt, hoewel ik zelf ben opgegroeid met McLaren en Ferrari.”

Jij hebt zelf een Porsche. Eerlijk zeggen, wat is de maximumsnelheid die je daar mee hebt gehaald?

„Die adrenalinekick van snelheid vind ik heerlijk. Ik kom regelmatig in Duitsland om op Winston Golf te spelen en daar kun je soms nog wel doorknallen. Op een gegeven moment reed ik op een lege weg en het was licht, dus ik dacht: ’Nu ga ik er voor’. Toen heb ik even de 312 kilometer per uur aangetikt, maar wel met klamme handjes hoor. Dat is geen snelheid die je lang blijft rijden, want er moet niet even een konijntje uit de berm springen. In de toekomst wil ik nog weleens op een circuit rijden en ik vind het ook wel iets om mijn race-licentie te halen.”

Klik op onderstaande link voor een uitgbreid vraaggesprek met Joost Luiten over teleurstellingen, jongensdromen en toekomstplannen.