Sport/Tennis
2439151
Tennis

Nederlander in gespannen sfeer langs nummer vier van wereld

Sensationele zege Robin Haase

Robin Haase kwam geweldig voor de dag in de Amerikaanse stad.

Robin Haase kwam geweldig voor de dag in de Amerikaanse stad.

Robin Haase heeft in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Cincinnati voor een sensatie gezorgd.

Robin Haase kwam geweldig voor de dag in de Amerikaanse stad.

Robin Haase kwam geweldig voor de dag in de Amerikaanse stad.

De Nederlander versloeg Alexander Zverev, de nummer vier van de wereld, in drie sets: 7-5, 4-6, 7-5. De 31-jarige Haase bezet zelf de 55e plek.

Haase speelt in de volgende ronde tegen de als dertiende geplaatste Pablo Carreno Busta, die afrekende met de Amerikaan Bradley Klahn (6-4 6-4). De Hagenaar trof de Spanjaard tweemaal eerder. Beide keren waren op gravel (Barcelona 2013, Gstaad 2015) en werden gewonnen door Carreno Busta.

Haase versloeg Zverev voor de tweede keer op rij. Vorig jaar was hij bij het masterstoernooi in Parijs eveneens de betere speler (3-6, 6-2, 6-2). In totaal staat het nu 2-2 in de onderlinge duels.

Gespannen

De sfeer op de baan tussen beide spelers en ook de arbiter van dienst was soms wat gespannen. Haase beklaagde zich al na twee games over het gedrag van Zverev. Bij een achterstand van 1-4 knokte Haase terug tot 4-4. In de elfde en twaalfde game stond Zverev echter geen punt meer af.

Haase begon uitstekend aan de tweede set, met vier punten op rij op de service van Zverev. Daarna behield hij het initiatief en met een schitterende forehand brak hij de service van de slordige Duitser opnieuw. De opmars van de Nederlander stokte even bij een voorsprong van 4-0. Hij bleef echter koel en met een sterke tiende game haalde hij op eigen service de tweede set binnen.

Ook in de derde set had Haase op kwaliteit en karakter de overhand. Een snelle break verspeelde hij nog wel in de achtste game (4-4). In de elfde game verloor de grillige Zverev zijn service echter opnieuw waarna Haase de zege veiligstelde, maar niet voordat hij twee breakpoints had weggewerkt.