2439410
Voetbal

Vitesse-verdediger Clarke-Salter vol vertrouwen

Britse bravoure in Basel

Jack Clarke-Salter viert zijn treffer tegen FC Groningen.

Jack Clarke-Salter viert zijn treffer tegen FC Groningen.

Vitesse begint met vertrouwen aan de Europese return donderdagavond in en tegen Basel.

Jack Clarke-Salter viert zijn treffer tegen FC Groningen.

Jack Clarke-Salter viert zijn treffer tegen FC Groningen.

De schlemielige thuisnederlaag (0-1) vorige week tegen de Zwitserse ploeg, door een treffer van Ricky van Wolfswinkel (ex-Vitesse) in de extra tijd, heeft het moreel niet aangetast.

De ploeg van de nieuwe trainer Leonid Sloetski revancheerde zich zondag al in de eredivisie met een klinkende zege op FC Groningen (5-1).

„We zijn hier met een duidelijk doel naartoe gekomen”, liet verdediger Jake Clarke-Salter weten. „Zowel de sterke als de zwakke kanten van de wedstrijd vorige week hebben we scherp geanalyseerd. Het wordt geen makkelijke opgave, maar we moeten uitgaan van onze eigen kwaliteiten en positief blijven, dan heb ik vertrouwen in een goed resultaat.”

Sloetski was aan de vooravond van de return in de derde voorronde van de Europa League eveneens positief gestemd. „Het gaat geen makkelijke wedstrijd worden, maar de kansen zijn ongeveer gelijk. Het wordt een kwestie van de meeste kwaliteit leveren.”

Volgens Sloetski zitten er voor- en nadelen aan het huidige drukke programma van Vitesse. „We moeten gaan zien wat het met de fitheid van de spelers gaat doen. Aan de andere kant kunnen we nu beter op elkaar ingespeeld raken.”

Sloetski heeft in Basel de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. Alleen de Nigeriaanse aanvaller Hilary Gong ontbreekt wegens een lichte blessure. Vitesse wordt in Zwitserland ondersteund door bijna achthonderd supporters.