Sport/Wielrennen
2441793
Wielrennen

Kelderman met Sunweb naar Vuelta

Wilco Kelderman

Wilco Kelderman

Wilco Kelderman gaat de Ronde van Spanje rijden.

Wilco Kelderman

Wilco Kelderman

De Nederlandse klassementsrenner van Team Sunweb maakt zijn rentree bij de Vuelta, nadat hij door een sleutelbeenbreuk de Ronde van Frankrijk moest missen. Sunweb maakte ook bekend dat Mike Teunissen is opgenomen in de ploeg voor de Vuelta, die 25 augustus van start gaat.

Kelderman werd begin juli geopereerd aan zijn rechtersleutelbeen. Aan beide kanten van het gewricht zijn extra stevige plaatjes aangebracht. De 27-jarige wielrenner liep de breuk op bij een valpartij tijdens het Nederlands kampioenschap in Hoogerheide, op 1 juli. Het was al de derde keer dat hij deze typische wielerblessure opliep.

,,Het is een klein wonder dat Wilco nu al zijn rentree maakt. Hij heeft hard gewerkt om terug te komen na weer een complexe blessure. We weten nog niet precies hoe stabiel zijn niveau is over meerdere weken, omdat hij geen raceritme heeft opgedaan", zegt ploegleider Aike Visbeek van Sunweb.

Toch mikt de Duits-Nederlandse wielerploeg op het klassement met Kelderman. ,,We gaan het dag voor dag bekijken en proberen hem in de top van het klassement te houden. In de derde week zullen we kijken hoe Wilco ervoor staat."

Naast Kelderman maakt ook Teunissen zijn comeback, na een valpartij in Polen, eerder deze maand. In de vierde etappe botste de 25-jarige renner uit Ysselsteyn in een afdaling met 80 kilometer per uur op een ploegwagen. Naast een breuk in een ruggenwervel had Teunissen ook een sleutelbeenbreuk.

Martijn Tusveld is de derde Nederlander namens Sunweb. De 24-jarige Utrechter maakt zijn debuut in een grote ronde. De Duitsers Phil Bauhaus, Simon Geschke en Johannes Fröhlinger en de Australiërs Jai Hindley en Michael Storer completeren de equipe van Sunweb voor de 73e editie van de Vuelta.