Sport/Voetbal
2449890
Voetbal

Overzicht: uitslagen Keuken Kampioen Divisie

Go Ahead eerste koploper, kampioen Jong Ajax verliest

Jong Ajax-trainer Michael Reiziger.

Jong Ajax-trainer Michael Reiziger.

Go Ahead Eagles is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. De Deventenaren wonnen in de Adelaarshorst met 5-0 van Jong FC Utrecht, waardoor de ploeg van John Stegeman direct de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie pakte.

Jong Ajax-trainer Michael Reiziger.

Jong Ajax-trainer Michael Reiziger.

Richard van der Venne, Gino Bosz, Thomas Verheijdt, Maarten Pouwels en Paco van Moorsel maakten de doelpunten voor Kowet, dat vorig jaar slechts als zeventiende eindigde. Opvallend: allen maakten hun debuut voor de club.

Kampioen Jong Ajax moest op bezoek bij degradant Roda JC, waar Michael Reiziger zijn ploeg met 2-1 zag verliezen.

Mario Engels was hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de overwinning van de Limburgers. De Duitse aanvaller maakte beide Limburgse goals. Jurgen Ekkelenkamp trof doel namens Ajax.

Den Bosch

Ook Top Oss, FC Den Bosch, FC Twente, Jong PSV, Roda JC en RKC Waalwijk begonnen het seizoen met een overwinning.

Het flink versterkte FC Den Bosch won bij FC Volendam: 1-2. De nieuwe eigenaar van de Brabantse club, Kakhi Jordania, trok de afgelopen dagen maar liefst acht nieuwe spelers aan. Eén van hen, spits Rauno Sappinen uit Estland, maakte tien minuten voor tijd als invaller de winnende treffer.

NEC, dat ook promotieambities heeft, gaf in Nijmegen in de slotfase een voorsprong van 2-0 uit handen tegen SC Cambuur (2-2).

Bekijk HIER alle uitslagen van de eerste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie.