2450056
Voetbal

’Ik ben nu gewoon een veteraantje’

Emotionele Drenthe voelt zich een opa

Royston Drentheontvangt een gele kaart.

Royston Drentheontvangt een gele kaart.

Royston Drenthe verliet vrijdag met opgeheven hoofd De Grolsch Veste. De Sparta-verdediger baalde van de nederlaag tegen FC Twente, maar was trots op zijn eigen prestatie.

Royston Drentheontvangt een gele kaart.

Royston Drentheontvangt een gele kaart.

De nu 31-jarige Drenthe stopte twee jaar geleden als prof, maar keerde deze zomer terug bij Sparta.

„Bij een verloren pot ben ik nooit tevreden. Je kent me, ik ben een winnaar. Maar qua fysieke gesteldheid mag ik niet klagen. Ik ben fit. Het was niet zo dat ik negentig minuten zonder problemen kon spelen, maar als prof moet je soms tot het gaatje gaan.”

Drenthe was vooral trots op het feit dat hij weer een volwaardige prof is. „Je blijft een mens van vlees en bloed. Je weet dat je dit soort dingen niet zomaar krijgt voorgeschoteld. Je moet er enorm hard voor werken. Ook al heb je kwaliteiten, soms kom je niet eens aan de top. Maar ik pak nu weer mijn kans. Dat maakt je soms emotioneel, maar ook blij. In dit geval ben ik ondanks de nederlaag een trots man.”

De voormalig speler van Feyenoord en Real Madrid is nog niet klaar en heeft flinke ambities. „Vandaag hebben jullie een begin gezien. Je kan op me bouwen. Ik ga voor goede wedstrijden en inzet. Dat is het allerbelangrijkste. Ik ben de tweede aanvoerder en die rol wil ik goed invullen.”

Drenthe voelt zich inmiddels een ’veteraantje’, zoals hij het in gesprek met FOX Sports noemde. „Ik ben een oudje nu, 31 is niet niks. Ik moet erom lachen, maar ik ben nu gewoon een veteraantje. Dat voelt soms ook zo. Ik moest vandaag af en toe achter die Spanjaard van FC Twente aan, die Aitor Cantalapiedra. Hij is 22 en vroeg aan mij hoe oud ik was. Ik zei: ’Ik heb zes kinderen!’ Ja, dat is wel grappig. Het is een beetje alsof opa vertelt.”