Nieuws/Sport
2450892
Sport

Basketballer Curry zweert Warriors trouw

Stephen Curry

Stephen Curry

OAKLAND - Basketballer Stephen Curry wil zijn hele carrière bij Golden State Warriors blijven spelen.

Stephen Curry

Stephen Curry

De Amerikaan debuteerde in 2009 in de NBA bij de ploeg uit Californië en veroverde met de Warriors onlangs voor de derde keer in vier jaar de titel. ,,Dit is mijn thuis, dit is waar ik wil zijn. Om meerdere redenen'', zei Curry in een podcast.

Curry werd geboren in Akron (Ohio), waar zijn vader Dell toen speelde bij Cleveland Cavaliers. Curry senior kwam daarna jarenlang uit voor Charlotte Hornets en woont nu nog steeds in de stad Charlotte (North Carolina). Stephen Curry acht de kans klein dat hij ooit ook voor de Hornets gaat spelen. ,,Ik ga alleen naar huis als mijn zus gaat trouwen en voor onze uitwedstrijden tegen de Hornets. Ik hou van de 'Bay Area' in Californië, dat is mijn thuis. Het is mijn intentie om de rest van mijn carrière bij de Warriors te blijven.''

De nu dertigjarige spelmaker van Golden State Warriors werd in 2015 en 2016 gekozen tot meest waardevolle speler (MVP) van de NBA. Curry begint over een paar weken aan zijn tiende seizoen bij de Warriors, waar hij nog tot medio 2021 onder contract staat.