Nieuws/Sport
2451566
Sport

’Mijn talent laatste twee jaar niet kunnen laten zien’

Hofland gaat voor succes bij EF-Drapac

Moreno Hofland

Moreno Hofland

CAMBRIDGE - Moreno Hofland gaat aan de slag bij EF Education First-Drapac. De 26-jarige Roosendaler, die nu nog voor Lotto-Soudal rijdt, wil voor eigen successen gaan bij de Amerikaanse wielerploeg van Jonathan Vaughters.

Moreno Hofland

Moreno Hofland

„Ik heb een talent voor sprinten, maar heb dat de laatste twee jaar niet kunnen laten zien”, zegt Hofland die eerder ook voor LottoNL-Jumbo fietste. Bij de Belgische wielerploeg Lotto-Soudal moet Hofland vooral in dienst rijden van anderen, zoals de Duitser André Greipel. „Ik had verwacht dat ik veel meer voor mezelf kon rijden, maar uiteindelijk heb ik vooral anderen geholpen”, aldus de Nederlander.

Eigen kansen

Bij zijn nieuwe ploeg, die in roze shirts fietsen, treft hij landgenoten Sebastian Langeveld en Julius van den Berg. „In de klassiekers wil ik Sebastian graag bijstaan maar ik wil ook voor mijn eigen kansen gaan.”

Vaughters heeft vertrouwen in zijn nieuwste aanwinst. „Moreno is zijn ’killerinstinct’ een beetje kwijtgeraakt. Wij willen hem weer als sprinter gaan gebruiken en hem helpen aan goede resultaten.”