Sport/Tennis
2451666
Tennis

Bertens slaat zich naar finale Cincinnati

Kiki Bertens

Kiki Bertens

CINCINNATI - Kiki Bertens heeft de finale van het hoog aangeschreven tennistoernooi van Cincinnati bereikt.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

In de halve eindstrijd zette de 26-jarige Wateringse de Tsjechische Petra Kvitova, de nummer 6 van de wereld, aan de kant: 3-6 6-4 6-2. Bertens begon goed aan de halve finale. Maar nadat ze op 2-2 de service van de 28-jarige Kvitova brak, wist ze geen game meer te winnen in de eerste set.

Slecht gevoel

De Nederlandse toonde veerkracht en startte uitstekend aan het tweede bedrijf met een 3-1 voorsprong. Vanaf dat moment volgden de breaks elkaar op, de vroege break van Bertens bleek daardoor doorslaggevend. Met een dubbele fout op 0-40 bij 5-4 zorgde Kvitova ervoor dat ze met een slecht gevoel de beslissende set inging.

Met weer een game op ’love’, deze keer op eigen service, zette Bertens door. De Nederlandse deelde daarna de volgende mentale tik uit aan Kvitova met een break. Bertens liep uit naar 5-2 en op de service van Kvitova benutte de beste tennisster van Nederland na 1 uur en 56 minuten spelen haar eerste matchpoint.

Grote vorm

De pupil van coach Raemon Sluiter is in grote vorm. Bertens stond bekend als gravelspecialiste, maar toont dit jaar aan dat ze ook op andere ondergronden uit de voeten kan. Op het gras van Wimbledon bereikte Bertens de kwartfinales en op hardcourt, de ondergrond waarop ze vorig jaar amper kon winnen, verslaat ze ook de ene na de andere speelster van naam.

In Montreal bereikte ze de kwartfinales en in Cincinnati doet ze het nog beter. Vorig jaar haalde ze op hetzelfde toernooi slechts de tweede ronde en dus zal Bertens veel punten scoren voor de wereldranglijst, waarin ze nu nog op de zeventiende plaats staat.

In de finale zondag treft ze mogelijk de nummer 1 van de wereld, Simona Halep. De Roemeense moet dan wel Arina Sabalenka uit Wit-Rusland verslaan in de halve finale.