Sport/Voetbal
2451772
Voetbal

Heracles wint spektakelstuk tegen ADO

Kristoffer Peterson scoort twee keer tegen ADO.

Kristoffer Peterson scoort twee keer tegen ADO.

ALMELO - Heracles Almelo heeft tegen ADO Den Haag de eerste competitiezege van het seizoen geboekt. De ploeg van Frank Wormuth won in het Polman Stadion met 4-2.

Kristoffer Peterson scoort twee keer tegen ADO.

Kristoffer Peterson scoort twee keer tegen ADO.

Heracles begon stormachtig aan de eerste thuiswedstrijd. De ploeg stond na zeven minuten al met 2-0 voor. Kristoffer Peterson benutte op fraaie wijze de strafschop, nadat Tom Beugelsdijk een duw had verkocht aan Adrian Dalmau. Bart van Hintum verdubbelde de voorsprong met een schot waar ADO-keeper Indy Groothuizen zich lelijk op verkeek.

Eigen goal

ADO deed echter al snel iets terug. Dion Malone kopte binnen op aangeven van Abdenasser El Khayati. Uit een snelle aanval van de bezoekers viel de gelijkmaker. Tim Breukers schoot een voorzet van Sheraldo Becker hard in eigen doel. Heracles ging alsnog met een voorsprong de rust in door een goal uit de kluts van Dalmau.

In de tweede helft gingen de Hagenaars opnieuw op jacht naar de gelijkmaker. Heracles-doelman Janis Blaswich redde op een schot van Immers en de lat bracht redding op een inzet van Elson Hooi. Peterson zorgde aan de andere kant voor de 4-2 nadat Breukers in buitenspelpositie mocht voorgeven.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Eredivisie