Sport/Autosport
2455041
Autosport

Bolide van Spanjaard komt niet door technische keuring

Alonso beroofd van zege op Silverstone

Fernando Alonso is zijn zege kwijt.

Fernando Alonso is zijn zege kwijt.

Fernando Alonso heeft zijn zege met Toyota in de derde langeafstandsrace van dit seizoen in het World Endurance Championship (WEC) moeten inleveren.

Fernando Alonso is zijn zege kwijt.

Fernando Alonso is zijn zege kwijt.

De bolide van de Spaanse autocoureur, die na dit seizoen afscheid neemt van de Formule 1, kwam na afloop van de 6 Uur van Silverstone niet door de technische keuring. Ook de andere Toyota, die als tweede eindigde op het beroemde Britse circuit, werd gediskwalificeerd.

De Japanse renstal heeft beroep aangekondigd tegen de maatregel van de wedstrijdleiding. De uitslag, met Rebellion Racing R13 Gibson van Gustavo Menezes als nieuwe winnaar, is derhalve nog voorlopig.

Het Racing Team Nederland, met Giedo van der Garde, Nyck de Vries en Frits van Eerd achter het stuur, schoof door de sanctie tegen Toyota op naar de achtste plek.

Alonso won eerder dit jaar al de 6 Uur van Spa-Francorchamps en de 24 Uur van Le Mans. De 37-jarige Spanjaard jaagt op de 'Triple Crown'. Alonso heeft nu twee onderdelen op zak: winst van de Grote Prijs van Monaco in de Formule 1 en de 24 Uur van Le Mans. Hij moet alleen de Indy 500 nog winnen.