Sport/Voetbal
245740882
Voetbal

’Komt dat door mij?’

Dick Advocaat schaamt zich diep voor Feyenoord

Dick Advocaat baalt als een stekker.

Dick Advocaat baalt als een stekker.

Feyenoord-trainer Dick Advocaat schaamt zich voor het optreden van zijn ploeg, zondagmiddag in de verloren uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Advocaat maakte na de 3-2 een moedeloze indruk.

Dick Advocaat baalt als een stekker.

Dick Advocaat baalt als een stekker.

„Ik zag een elftal waar totaal geen geloof in zit. Er was geen voetbal, geen beleving en geen strijd. Het was geen elftal. Ik vraag me af: waar komt dat door? Komt dat door mij? Als dat zo is, dan is dat het makkelijkste”, sprak Advocaat duidelijke taal voor de camera van ESPN, mogelijk doelend op een eerder afscheid.

„Ze moeten het vooral voor Feyenoord doen. Dat verdient iedereen die keihard werkt voor de club. Als ik dit elftal zie, met spelers die topsalarissen verdienen, dan schaam ik me daarvoor.”

Advocaat kon in Den Haag niet beschikken over aanvoerder Steven Berghuis. Hij posteerde Róbert Bozeník in de spits. Later bracht hij ook Nicolai Jørgensen en Lucas Pratto nog in. „Ik heb niet één goede speler gezien vandaag”, foeterde de coach.

„Misschien moet ik wel andere spelers opstellen en niet spelers die nu bezig zijn met hun contract en met geld. Want dan krijg je dit soort wedstrijden. Er was totaal geen discipline vandaag.” Feyenoord speelt dit seizoen nog tegen Ajax (thuis), Heracles (uit) en RKC (thuis).

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo