Sport/Voetbal
2459239
Voetbal

Ten Hag: ’Twee goede dagen van Ajax’

Erik ten Hag

Erik ten Hag

AMSTERDAM Ajax-trainer Erik ten Hag denkt dat zijn ploeg in staat is om ook met Dinamo Kiev af te rekenen en zo het hoofdtoernooi van de Champions League te halen.

Erik ten Hag

Erik ten Hag

„Deze ploeg is sterker dan Sturm Graz en Standard Luik, dit is een treetje hoger. We hebben twee heel goede dagen nodig”, zegt Ten Hag in een interview bij Ajax TV. „Het is mogelijk, de kansen liggen ’fifty-fifty’.”

Mentaliteit

Ajax ontvangt de nummer 2 van afgelopen seizoen in Oekraïne woensdag in de Johan Cruijff ArenA. „Dinamo Kiev heeft een dynamische en goed voetballende ploeg. Een stugge ploeg ook, met een goede mentaliteit”, zo weet Ten Hag. Dit seizoen heeft Dinamo Kiev de vier gespeelde competitieduels allemaal met 1-0 gewonnen.

„Dat zegt dat ze goed georganiseerd zijn en op de ’nul’ kunnen spelen.” In de derde voorronde van de Champions League wonnen de Oekraïners over twee duels (1-1, 2-0) van Slavia Praag.

Ambiance

Ten Hag hoopt op dezelfde steun van het publiek als in de vorige rondes, toen Sturm Graz en Standard Luik met respectievelijk 2-0 en 3-0 werden verslagen in Amsterdam. „Van zo’n ambiance groei je als speler en als team, maar we moeten de steun van het publiek zelf afdwingen door er vol op te vliegen. In Europese thuiswedstrijden moet je op ’de nul’ spelen en we willen er ook eentje maken. Als we winnen, hebben we een goede uitgangspositie voor de return.”

Ajax was vier jaar geleden voor het laatst van de partij in de Champions League. „Europa halen was ons doel, dat hebben we al gehaald. Maar de Champions League is natuurlijk het ultieme. Daar willen we in”, zegt Ten Hag. „We zijn er nog twee wedstrijden van verwijderd.”