Sport/Tennis

Zieke Bertens meldt zich af voor New Haven

Hollandse Hoogte

NEW HAVEN - Kiki Bertens heeft zich op de valreep afgemeld voor het WTA-toernooi van New Haven.

Hollandse Hoogte

De winnares van het prestigieuze toernooi van Cincinnati is ziek.

„Helaas ben ik niet in staat om deze week te spelen. Het spijt me voor de fans. Hopelijk kan ik volgend jaar terugkeren”, zei Bertens in een videoboodschap op de Twitter-pagina van het Connecticut Open. Bertens zou dinsdag om 18.00 uur Nederlandse tijd aantreden tegen de Estse Anett Kontaveit, die ze vorige week versloeg in Cincinnati.

De nummer 13 van de wereld doet in New Haven wel mee aan het dubbelspel. Ze vormt een koppel met de Zweedse Johanna Larsson. Volgende week begint de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar.

Bertens versloeg zondag in de finale van het toernooi in Cincinnati de Roemeense Simona Halep. De nummer 1 van de wereld trok zich maandag al terug in New Haven, officieel vanwege een achillespeesblessure. Halep bekende ook dat ze toe is aan rust na twee zware weken met veel wedstrijden.

Coach Raemon Sluiter gaf eerder al aan te gaan bespreken of Bertens zou meedoen in New Haven. Tot een paar uur voor de eerste wedstrijd stond de 26-jarige Nederlandse nog op het schema. In het verleden raadde Sluiter het Bertens aan na een goed resultaat in aanloop naar een grandslamtoernooi gewoon deel te nemen aan het laatste voorbereidingstoernooi. Om in het ritme te blijven en zich niet te veel af te laten leiden. Zo deed Bertens dat meermaals in Neurenberg, een voorbereidingstoernooi op Roland Garros.

De US Open begint maandag. Bertens werd vorig jaar in New York al in de eerste ronde uitgeschakeld. Met haar vorm van de laatste weken zou ze op de US Open weer heel wat punten kunnen pakken voor de wereldranglijst.

Kort na de afmelding van Bertens in New Haven maakte de US Open de plaatsingslijst bekend. Bertens is als dertiende geplaatst. Halep voert de plaatsingslijst aan.