Sport/Wielrennen
2464309
Wielrennen

Langeveld na acht jaar terug in Vuelta

Sebastian Langeveld

Sebastian Langeveld

MÁLAGA - Wielrenner Sebastian Langeveld doet voor het eerst sinds 2010 weer mee aan de Ronde van Spanje.

Sebastian Langeveld

Sebastian Langeveld

De 33-jarige Nederlander behoort tot de achtkoppige selectie van EF Education First-Drapac. Langeveld, wiens laatste grote ronde de Tour van 2016 was, fungeert als knecht bij de Amerikaanse formatie van ploegbaas Jonathan Vaughters.

Urán

De Colombiaanse klimmer Rigoberto Urán is de kopman. De 31-jarige klimmer stapte dit jaar als gevolg van een valpartij af in de Tour de France, waarin hij vorig jaar nog als tweede was geëindigd. De ploeg van EF-Drapac bestaat verder uit Mike Woods, Pierre Rolland, Dani Moreno, Tom Van Asbroeck, Simon Clarke en Mitchell Docker.

,,Met 'Rigo' die voor het klassement gaat, is er altijd veel ongezien werk dat moet gebeuren'', zegt Langeveld. ,,Ik probeer het team daarbij zo goed mogelijk te helpen en hoop drie weken solide te presteren.'' Hoewel de renner uit Leiden lang ontbrak in de Vuelta, heeft hij goede herinneringen aan de Spaanse etappekoers. ,,Mijn mooiste herinnering is het winnen van de Vuelta in 2007 met Denis Mentsjov.'' Langeveld reed toen voor de Rabobankploeg.