Sport/Voetbal
2465240
Voetbal

FIFA grijpt hard in bij voetbalbond Uruguay

Oscar Tabarez

Oscar Tabarez

De wereldvoetbalbond FIFA heeft de voetbalbond van Uruguay (AUF) onder curatele gesteld. Deze maatregel is vooral genomen om vrije en eerlijke verkiezingen mogelijk te maken voor de nieuwe bondsvoorzitter. Het mandaat van de FIFA in Uruguay zal tot eind februari 2019 duren.

Oscar Tabarez

Oscar Tabarez

De voetbalbond in het Zuid-Amerikaanse land kwam na het onverwachte vertrek van voorzitter Wilmar Valdez in juli in een impasse terecht. Diverse kandidaten om hem op te volgen dienden zich aan, maar er ontstonden twijfels over hun achtergronden en hun bedoelingen. Nadat enkele belangengroepen in het Uruguayaanse voetbal hun bezorgdheid hadden uitgesproken over het verkiezingsproces besloot de FIFA in te grijpen.

Door het huidige gebrek aan leiderschap bij de AUF heeft de trouwe bondscoach Oscar Tabarez nog geen nieuw contract kunnen tekenen bij de AUF. Fabian Coito, de coach van Uruguay onder 20, neemt voorlopig zijn taken waar. Hij zit ook op bank tijdens de oefeninterland komende maand tegen Mexico in de Verenigde Staten.