Sport/Schaatsen
2471100
Schaatsen

Jillert Anema dolblij met nieuwe sponsor voor zijn ploeg

’Een geweldige dag voor de Nederlandse schaatssport’

Jillert Anema kan verder met zijn ploeg.

Jillert Anema kan verder met zijn ploeg.

Schaatscoach Jillert Anema heeft verheugd gereageerd op het nieuws dat luchtvaartmaatschappij easyJet de nieuwe sponsor wordt van zijn schaatsteam.

Jillert Anema kan verder met zijn ploeg.

Jillert Anema kan verder met zijn ploeg.

Het team van Anema kwam jarenlang uit onder de naam Clafis, maar eind mei stapten de schaatstrainer en zijn rijders op. De eigenzinnige Anema brak eind mei uit eigen wil met sponsor Clafis. Dit uit onvrede over de vergaande bemoeienissen van Bert Jonker, de directeur van het ingenieursbureau dat de ploeg financieel ondersteunde.

,,Het is een geweldige dag voor mijn team en de Nederlandse schaatssport", reageerde Anema. ,,Ik ben trots dat het sterke bedrijf easyJet zich gaat verbinden aan onze schaatsers en onze sport. Ik ben ook blij voor mijn schaatsers dat hiermee een periode van onzekerheid wordt afgesloten en dat wij als Team easyJet ons nu volledig op het komende schaatsseizoen kunnen richten. Ik zie uit naar de successen die wij als Team easyJet gaan behalen.”

William Vet, manager van easyJet in Nederland, kijkt uit naar het nieuwe schaatsseizoen. ,,EasyJet is al ruim 20 jaar verbonden met Nederland en niets is zo Nederlands als schaatsen", zegt hij.

,,Schaatsen is een sport die aansluit op de mentaliteit en waarden van easyJet: werken als één team, met een goede dosis passie en gedreven door een pioniersgeest. Het team van coach Anema behoort tot de wereldtop met sporters die daarvoor dagelijks het beste uit zichzelf moeten halen, net als onze crew. Om voorloper te blijven zijn wij beide dagelijks bezig met efficiëntie en innovatie op onder andere het gebied van aerodynamica en big data. Kortom, een natuurlijke combinatie.”