Sport/Wielrennen
2473613
Wielrennen

Kelderman: ’Kan met grote mannen meedoen in Vuelta’

Wilco Kelderman

Wilco Kelderman

ANTEQUERA - Hoewel het hem aan koersritme ontbreekt en hij geen idee heeft of de vele trainingsarbeid van de voorbije weken loont, kijkt Wilco Kelderman optimistisch vooruit naar de Ronde van Spanje.

Wilco Kelderman

Wilco Kelderman

„Ik voel me goed, heb keihard getraind en geloof dat ik straks met de grote mannen in deze ronde kan meedoen”, zei de Gelderlander, die dit seizoen door blessureleed aan amper 22 koersdagen is toegekomen. De kopman van Team Sunweb verblijft in Antequera, een stad op 47 kilometer ten noorden van Malaga, waar zaterdagavond wordt afgetrapt met een tijdrit over 8 kilometer.

Spieruitval

Dat de 27-jarige renner zo vol vertrouwen begint aan de Vuelta, is best opmerkelijk. Het jaar 2018 gaat niet de boeken in als een succesvolle episode van zijn wielercarrière. In Tirreno-Adriatico brak hij zijn sleutelbeen, waarna hij ook nog werd geconfronteerd met verschijnselen van spieruitval in zijn arm. Hij miste het hele voorjaar en brak tot overmaat van ramp op het Nederlands kampioenschap hetzelfde sleutelbeen opnieuw. Dat kostte hem zijn plek in het team voor de Tour de France. Zijn laatste wedstrijd was de Ronde van Zwitserland, waar hij als vijfde in het klassement eindigde.

Reservebank

Kelderman blikt liever niet te veel terug op de maanden dat hij op de ’reservebank’ moest plaatsnemen. „Het sleutelbeen is gerepareerd, ik kan alles weer en wat nog belangrijker is: ik denk er niet meer aan wanneer ik op de fiets zit en heb totaal geen pijn. Ik heb enorm veel getraind, omdat ik echt heel goed wil zijn in de Vuelta. Alles is soepel verlopen. Vooral de laatste paar weken voelde ik me tijdens de trainingsritten super. Niet dat het direct betekent dat ik in de koers ook top zal zijn, maar ik verwacht wel dat ik me kan meten met de andere toppers”, aldus Kelderman die vorig jaar net naast het podium (vierde plaats) eindigde.