Nieuws/Sport
24763
Sport

Benauwde zege VVV in tumultueus duel

Maurice Steijn boekt een nipte zege met VVV.

Maurice Steijn boekt een nipte zege met VVV.

VVV-Venlo heeft in een tumultueus duel een benauwde 1-0 overwinning op FC Eindhoven geboekt.

Maurice Steijn boekt een nipte zege met VVV.

Maurice Steijn boekt een nipte zege met VVV.

De ploeg van trainer Maurice Steijn won in De Koel met door een treffer van invaller Joey Sleegers halverwege de tweede helft.

Opstootje

FC Eindhoven speelde ruim 45 minuten met een man minder, nadat Fries Deschilder kort voor rust met rood van het veld was gestuurd door scheidsrechter Rob Dieperink. Die wees Deschilder aan als grootste boosdoener bij een massaal opstootje, waarbij in het geduw en getrek ook werd geslagen. In de laatste seconden van de blessuretijd was Eindhoven nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar de Venlose keeper Delano van Crooy ranselde een vrije trap uit de hoek.

Kluivert

Jong Ajax blijft VVV op twee punten volgen door een overwinning bij Helmond Sport: 2-4. Justin Kluivert nam het eerste Amsterdamse doelpunt voor zijn rekening. MVV Maastricht kan maandag in punten op gelijke hoogte komen met de jonge Ajacieden als het wint bij Jong PSV.

FC Volendam, de nummer 4 van de ranglijst, boekte een 3-1 overwinning op FC Oss. Jack Tuyp, Kevin van Kippersluis en Kees Kwakman maakten de doelpunten voor de Noord-Hollanders. Bij Oss bleef topschutter Tom Boere (twintig treffers) droog staan. Almere City FC ging hard onderuit bij De Graafschap: 4-1. FC Den Bosch won met 4-0 bij Fortuna Sittard, waar alle doelpunten in de eerste 38 minuten vielen. NAC Breda dankte de winst op FC Emmen (3-1) aan drie Belgen. Cyriel Dessers, Arno Verschueren en Robbie Haemhouts maakten de doelpunten voor de Brabantse club.