Nieuws/Sport
24776
Sport

'Ze winnen nog steeds niet veel'

De Graafschap durft confrontatie met Sjaak Swart niet aan

Sjaak Swart.

Sjaak Swart.

Sjaak Swart heeft zijn eigen ‘programma’, zoals hij het noemt. De filmpjes waarin hij soms tekeer gaat doen veel voetbalfans met het hoofd schudden. "Maar ik speel geen rol. Het is de passie voor het voetbal, waardoor ik boos word. Helemaal als mijn club onrecht wordt aangedaan."

Sjaak Swart.

Sjaak Swart.

De tirade over De Graafschap spant nog altijd de kroon. "Maar niemand weet het echte verhaal. Ik had aanvankelijk geen kaart van Ajax voor die laatste wedstrijd bij De Graafschap. Toen regelde De Graafschap het voor mij. Vlak voor de wedstrijd kreeg ik toch kaarten van Ajax en heb ik netjes die meneer van De Graafschap bedankt. Ik wens die man nog een fijne wedstrijd in het stadion. Nou ja, ik had een rotplek bij de cornervlag, maar Ajax had er daar gewoon vijf moeten maken."

Swart vervolgt: "Björn Kuipers keurt nog een glaszuivere goal af, anders waren we alsnog kampioen geweest. Hun keeper rekte tijd en Kuipers, die hangjas, deed er geen reet aan. Kan ik me nu wéér boos om maken! Onbegrijpelijk dat we daar verloren, zelfs met oud-Ajax zouden we van De Graafschap hebben gewonnen. Maar goed, kom ik boven, zegt die zelfde man van die kaarten tegen iedereen: ‘Zo, die Amsterdammers hebben we te pakken’. Hij wist niet dat ik achter hem liep. Dus ik zeg: ‘Lul, jij gaat eruit! Honderd procent zeker dat je degradeert’. Van de week belden ze van de tv of ik samen met Superboer en doelpuntenmaker (tegen Ajax) Bryan Smeets wilde terugblikken op die dag. Was ik zo sportief om ja te zeggen, mag Smeets niet van De Graafschap! Hij moet zich concentreren op de wedstrijden, zeggen ze. Nou, ze winnen bijna geen wedstrijd…"

Lees het hele PREMIUM-verhaal met Sjaak Swart in Telesport.