Sport/Autosport
2478022
Autosport

Eerste pole Nyck de Vries in Formule 2

Nyck de Vries op archiefbeeld

Nyck de Vries op archiefbeeld

SPA-FRANCORCHAMPS - Autocoureur Nyck de Vries heeft voor het eerst poleposition veroverd in de Formule 2, de talentenklasse die als opstapje wordt gezien naar de Formule 1.

Nyck de Vries op archiefbeeld

Nyck de Vries op archiefbeeld

De 23-jarige Fries was op het circuit van Spa-Francorchamps de beste in de kwalificatie. De Vries had eerder op de dag ook al de beste trainingstijd neergezet.

In de kwalificatie was de coureur van het Prema-team met afstand de snelste: 1.56,054. De Britse klassementsleider George Russell gaf als nummer 2 ruim vier tienden van een seconde toe (1.56,457). Lando Norris kwalificeerde zich als vijfde. De Britse tiener mocht eerder op dag in de Formule 1 de eerste vrije training voor zijn rekening nemen bij het team van McLaren, waar hij de bolide van Fernando Alonso overnam. Norris was in de training zowaar sneller dan Stoffel Vandoorne, de vaste coureur van McLaren.

Zaterdag is op Spa-Francorchamps de hoofdrace in de Formule 2 over 25 rondes, zondag volgt de sprintrace over 18 rondes. De Vries won dit seizoen vooralsnog twee keer, de sprintrace in Frankrijk en hoofdrace in Hongarije. Hij staat in het WK-klassement op de vijfde plaats.