Sport/Tennis
2479431
Tennis

US Open-winst betekent ’alles’ voor Federer

Roger Federer

Roger Federer

NEW YORK - Roger Federer voelt zich niet de favoriet, maar de Zwitserse tennisser gaat er wel alles aan doen om de US Open voor de zesde keer te winnen.

Roger Federer

Roger Federer

„Het zou alles voor me betekenen. De US Open is dit seizoen voor mij belangrijker dan vorig jaar, toen draaide alles om Wimbledon”, zei Federer in New York.

De 37-jarige Zwitser veroverde een kwart van zijn twintig grandslamtitels op de US Open. Zijn laatste eindzege dateert echter al van tien jaar geleden. Van 2004 tot en met 2008 was Federer vijf keer op rij de beste in New York. „Alles liep in die periode op rolletjes. Ik was de nummer 1 van de wereld, ik verloor weinig partijen. En als ik naar de US Open kwam, had ik altijd overal een antwoord op, ongeacht wie mijn tegenstander was en hoe de omstandigheden waren.”

Topfavorieten

Vorig jaar moest Federer in de kwartfinale buigen voor Juan Martin del Potro, die hem ook al had verslagen in de finale van 2009. „Ik ben nu fit en voel me goed. Ik bekijk het van wedstrijd tot wedstrijd, we zullen wel zien wat er gaat gebeuren”, aldus de Zwitser, die Rafael Nadal en Novak Djokovic als de topfavorieten ziet.