Sport/Tennis
2479796
Tennis

Uitgeruste Nadal gaat voor titelprolongatie

NEW YORK - Met slechts één hardcourttoernooi in de benen begint Rafael Nadal aan zijn jacht op titelprolongatie bij de US Open.

„Ik word ook wat ouder en probeer mijn lichaam te beschermen, zodat ik zo lang mogelijk kan blijven tennissen”, zei de 32-jarige Spanjaard in New York. Nadal won begin deze maand het masterstoernooi in Toronto en meldde zich daarna af voor Cincinnati.

„Het resultaat in Toronto gaf mij de mogelijkheid wat rust te nemen. Maar het is niet zo dat ik niets gedaan heb hoor. Ik heb veel getraind en nu ben ik klaar voor de US Open”, aldus de nummer 1 van de wereld. Vorig jaar was Nadal voor de derde keer, na 2010 en 2013, de beste op tennispark Flushing Meadows.

De geblesseerden Andy Murray en Novak Djokovic deden toen niet mee en Roger Federer strandde al in de kwartfinales. De Spanjaard versloeg toen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson in de finale. Dit jaar zijn alle toppers weer van de partij op de US Open. „Het is moeilijk een favoriet aan te wijzen, want Djokovic en Federer spelen ook goed.”