Sport/Wielrennen
2480483
Wielrennen

Kelderman: ’Lekker om zo te beginnen’

Wilco Kelderman is tevreden met zijn tijdrit.

Wilco Kelderman is tevreden met zijn tijdrit.

MÁLAGA - Wilco Kelderman startte de Ronde van Spanje zaterdag zoals hij vooraf hoopte.

Wilco Kelderman is tevreden met zijn tijdrit.

Wilco Kelderman is tevreden met zijn tijdrit.

De kopman van Team Sunweb is pas net hersteld van een schouderblessure en doorstond de tijdrit in Málaga goed. Kelderman eindigde als tiende op 22 seconden van de Australische winnaar Rohan Dennis.

„Lekker om zo te beginnen. Een enkele keer had ik nog wat angst bij het aansnijden van een bocht, maar het ging eigenlijk allemaal heel goed. Zeker het eerste deel van de tijdrit ging me prima af”, keek Kelderman terug. „Ik had totaal geen last van mijn sleutelbeen. Eerlijk gezegd had ik ook gehoopt dat ik bij de eerste tien zou kunnen finishen, want ik voelde me gewoon dik in orde. Maar deze uitslag zegt niets. De komende weken wordt wel duidelijk of ik me kan meten met de top.”

Kruijswijk

Steven Kruijswijk, die in de Tour de France als vijfde eindigde, gaf zaterdag 29 seconden toe op Dennis. „Ik ben tevreden met het resultaat”, zei de renner van LottoNL-Jumbo. „Voor mij was het gewoon zo snel mogelijk finishen zonder veel risico’s te pakken in de paar lastige bochten. Je weet dat je niet meedoet voor de overwinning, maar het is altijd lekker om redelijk vooraan te eindigen ten opzichte van andere klassementsrenners.”

Kruijswijk: ”Ik ben blij dat ik degelijk ben gestart, want de voorbije dagen voelde ik me echt niet goed. Of het nou toch nog de vermoeidheid was van de Tour, ik weet het niet, maar ik kwam niet echt op gang.”

Dylan van Baarle was op de vijfde plaats de beste Nederlander. „Je weet dat de echte specialisten later komen en ik hield er ook wel rekening mee dat ik het toch niet van iemand als Rohan Dennis zou kunnen winnen. Ik ben in de Vuelta met geen enkel ander doel dan voor onze kopmannen te rijden.”