Sport/Voetbal
2481455
Voetbal

’Strootman voor vijf jaar naar Marseille’

Kevin Strootman

Kevin Strootman

Kevin Strootman is dicht bij een overgang naar Olympique Marseille.

Kevin Strootman

Kevin Strootman

De Franse topclub praat met AS Roma over de komst van de Nederlandse international naar de Franse havenstad. Marseille is ook in gesprek met de zaakwaarnemer van Strootman. Trainer Eusebio Di Francesco bevestigde dit op een persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd maandag tegen Atalanta.

30 miljoen euro

Strootman, die nog een contract tot medio 2022 heeft in Italië, zou ongeveer 30 miljoen euro (vastgelegde afkoopsom) moeten kosten. Marseille zou al een eerste bod van 23 miljoen euro hebben neergelegd maar dat heeft AS Roma afgewezen. Volgens de Franse sportkrant L'Equipe wacht Strootman in Marseille een jaarsalaris van tussen de 6 en 7 miljoen euro.

De 28-jarige middenvelder zit als het aan Di Francesco ligt gewoon bij de wedstrijdselectie van de Romeinen. ,,Ik zal met hem praten over zijn wedstrijdfocus, maar wat mij betreft zit hij er gewoon bij", zei de trainer bij de persbijeenkomst.

Toch is Strootman niet opgenomen in de 24 man tellende selectie van Roma. Franse media weten al te melden dat Marseille en Roma rond zijn. Na de zondagtraining zou de Nederlander al afscheid hebben genomen van zijn ploeggenoten in Rome. De international zou ook al akkoord zijn met Marseille. Strootman is op weg naar de Zuid-Franse havenstad om daar de medische keuring te doen en een naar verluidt vijfjarig contract te ondertekenen.

Voormalig trainer

Mocht Strootman naar Marseille gaan dan treft hij zijn oud trainer Rudi Garcia, die van 2013 tot januari 2016 verantwoordelijk was voor de Romeinse ploeg. Marseille werd vorig seizoen vierde in de Franse Ligue 1 en verloor de Europa League-finale van Atlético Madrid. Dit seizoen heeft de club in de competitie drie punten na twee wedstrijden. Marseille speelt zondagavond nog thuis tegen Rennes. Bij 'L'Om' spelen de Franse topspelers Dimitri Payet en Florian Thauvin.

Strootman speelde eerder in zijn loopbaan voor Sparta, FC Utrecht en PSV. Hij streek in 2013 in Rome neer. De in Ridderkerk geboren spelverdeler kwam tot nu toe tot veertig interlands voor Oranje.