Nieuws/Sport
248409742
Sport

Spelen-gaststad Tokio meldt recordaantal coronabesmettingen

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

TOKIO - De olympische gaststad Tokio heeft een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld.

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

De autoriteiten hebben bij nog eens 2848 mensen vastgesteld dat ze het virus hebben opgelopen, ongeveer een verdubbeling ten opzichte van een week eerder. Ziekenhuizen hebben het verzoek gekregen meer bedden te regelen voor coronapatiënten.

Het vorige besmettingsrecord in de metropool met miljoenen inwoners stamt uit januari. Toen waren in een dag tijd zo'n 2500 besmettingen gemeld. Experts hadden al gewaarschuwd dat de situatie tijdens de Olympische Spelen opnieuw zou kunnen verslechteren nu de besmettelijke Delta-variant om zich heen grijpt.

Vraag naar meer ziekenhuisbedden

De lokale autoriteiten in Tokio zijn er evenmin gerust op. Ze willen volgens de Japanse zender TBS dat op korte termijn honderden extra ziekenhuisbedden beschikbaar komen. Ziekenhuizen is volgens TBS gevraagd om operaties en andere ingrepen uit te stellen.

In Japan bestond volgens peilingen al veel weerstand tegen het grote internationale sporttoernooi. Tegenstanders vreesden dat de aanwezigheid van buitenlandse atleten en functionarissen zou leiden tot verdere verspreiding van het virus in hun land. De autoriteiten hebben strenge maatregelen genomen om dat te voorkomen.