Nieuws/Sport
24844
Sport

Vermoedelijke opstelling PSV: Guardado direct in basis tegen Ajax

Andres Guardado is Ajacied Amin Younes te snel af.

Andres Guardado is Ajacied Amin Younes te snel af.

Als de voortekenen niet bedriegen, keert Andres Guardado tegen Ajax terug in de basiself van PSV. De Mexicaanse routinier stond een maand aan de kant met een hamstringblessure en keerde deze week na een revalidatie in zijn vaderland terug op De Herdgang. Daar maakte hij een goede indruk op PSV-trainer Phillip Cocu.

Andres Guardado is Ajacied Amin Younes te snel af.

Andres Guardado is Ajacied Amin Younes te snel af.

,,Ik ben zeer te spreken over de manier waarop hij is teruggekeerd. Hij is fris en heeft veel energie. Dat is belangrijk voor de dynamiek in het elftal”, aldus Cocu. Vanwege zijn bijzondere kwaliteiten lijkt Guardado als defensieve middenvelder een streepje voor te hebben op Jorrit Hendrix, die ook terugkeert in de wedstrijdselectie. Hendrix stond tweeënhalve maand aan de kant met een knieblessure. De Limburger heeft op Guardado voor, dat hij al een uur wedstrijdritme opdeed bij Jong PSV, tegen Jong Ajax. Daar tegenover staat dat Guardado minder lang uit de roulatie is geweest.

Bart Ramselaar

In theorie zou Cocu kunnen teruggrijpen op het middenveld, dat aan het begin van het seizoen zo goed draaide, met Guardado, Hendrix en Davy Pröpper. Dan zou hij echter voorbij moeten gaan aan Bart Ramselaar, die als dynamische middenvelder de afgelopen periode een van de weinige PSV’ers is geweest, die een goede vorm heeft laten zien. De loopacties van Ramselaar lijken een belangrijk wapen te worden tegen Ajax, de club waartegen hij vorig seizoen als speler van FC Utrecht zoveel indruk maakte.

Schwaab/Isimat-Mirin

Centraal achterin zal Cocu moeten kiezen tussen Daniel Schwaab en Nicolas Isimat-Mirin. De Duitser kreeg tegen Go Ahead Eagles de voorkeur op basis van zijn opbouwende kwaliteiten, die iets hoger worden ingeschat.

Nicolas Isimat-Mirin (r) in duel met Ajacied Anwar El Ghazi.

Nicolas Isimat-Mirin (r) in duel met Ajacied Anwar El Ghazi.

Daar tegenover staat dat Isimat-Mirin in defensief opzicht meer te bieden heeft met zijn snelheid, wendbaarheid en kopkracht. Dat lijkt de doorslag te geven met het oog op de confrontatie met de snelle en beweeglijke Ajax-spits Kasper Dolberg.

Luciano Narsingh

Voorin lijkt de belangrijkste vraag wie de flanken gaan bezetten. Op basis van zijn goede invalbeurt vorige week tegen Go Ahead Eagles mag Steven Bergwijn, die liet zien erg goed te kunnen samenspelen met linksachter Joshua Brenet, hoop koesteren op een basisplaats. Luciano Narsingh en Gaston Pereiro, die vorig jaar in Amsterdam de matchwinnaar was met twee goals, zijn de andere twee kandidaten voor de flankenposities.

Luciano Narsingh en Gaston Pereiro (r) in de ArenA.

Luciano Narsingh en Gaston Pereiro (r) in de ArenA.

De snelheid van Narsingh zou een belangrijk wapen kunnen zijn tegenover Ajax-linksachter Daley Sinkgraven. Pereiro heeft als streepje voor, dat hij de nummer één is op het lijstje van penaltynemers en de enige PSV’er is die zich op dit vlak in positieve zin heeft bewezen dit seizoen.

Vermoedelijke opstelling PSV:

Zoet, Arias, Isimat, Moreno, Brenet, Guardado, Pröpper, Ramselaar, Narsingh, L. de Jong, Pereiro.