Sport/Tennis
2487783
Tennis

Ferrer moet opgeven tegen Nadal

NEW YORK - De tenniscarrière van David Ferrer heeft een vervelend einde gekregen.

De 36-jarige Spanjaard moest in de eerste ronde van de US Open tegen landgenoot Rafael Nadal geblesseerd opgeven. Ferrer stond in de tweede set met 4-3 voor toen een kuitblessure hem dwong te stoppen.

„Sorry dat ik de partij niet kan afmaken”, zei de winnaar van 27 ATP-toernooien in het Arthur Ashe-stadion. Het publiek trakteerde Ferrer op een klaterend applaus. De voormalige nummer 3 van de wereld had vooraf al aangekondigd dat de US Open zijn laatste grandslamtoernooi zou worden. „Ik voel me heel slecht. Ik heb nog wel een injectie laten zetten in mijn kuit, want ik had pijn. Ik heb het geprobeerd, maar het ging echt niet”, zei Ferrer, die de eerste set met 6-3 had moeten afstaan aan Nadal.

Vrienden

De titelverdediger en drievoudig winnaar in New York (2010, 2013 en 2017) troostte Ferrer met een omhelzing aan het net. „David is een van mijn beste vrienden op de tour, we hadden samen geweldige dingen beleefd”, zei Nadal, die het in de tweede ronde opneemt tegen de Canadees Vasek Pospisil. „Het is heel jammer dat het voor hem zo eindigt.”

Nadal en Ferrer stonden vijf jaar geleden tegenover elkaar in de finale van Roland Garros. Nadal, de ’koning’ van het gravel in Parijs, won in drie sets. Dichter bij een grandslamtitel kwam Ferrer nooit. Zowel op de Australian Open als de US Open stond hij twee keer in de halve finales, op Wimbledon was het bereiken van de laatste acht zijn beste prestatie. Ferrer, die met Spanje drie keer de Daviscup won, sloeg bij elkaar ruim 26 miljoen euro aan prijzengeld bij elkaar.

De als derde geplaatste Juan Martin Del Potro uit Argentinië bereikte de tweede ronde met een soepele zege op de Amerikaanse qualifier Donald Young (6-0 6-3 6-4). Kevin Anderson, de verliezend finalist van vorig jaar, had vijf sets nodig om zich te ontdoen van Ryan Harrison uit de Verenigde Staten. De Zuid-Afrikaan won met 7-6 (4) 5-7 4-6 6-3 6-4. De Amerikaanse hoop John Isner, als elfde geplaatst, versloeg landgenoot Bradley Klahn met 7-6 (3) 6-3 6-4.