Sport/Wielrennen
2488055
Wielrennen

Wielrenster Wild heeft weer een nieuwe ploeg

SHEFFIELD - Wielrenster Kirsten Wild heeft weer een nieuwe ploeg.

De 35-jarige Almelose, die zowel op de weg als de baan succesvol is, verhuist na dit seizoen van Wiggle High 5 naar WNT-Rotor Pro Cycling. Wild heeft een contract voor twee jaar ondertekend bij de Britse ploeg uit de UCI Women’s WorldTour.

„Het is heel fijn om een groot kampioene als Kirsten in onze ploeg te krijgen”, zegt directeur Claude Sun. „We gaan ons derde jaar in als profteam. Kirsten zal ons helpen om de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van ons ambitieuze wielerproject richting de top.”

Succesvol

Wild, die in haar carrière al vaak van ploeg is gewisseld, veroverde begin deze maand twee Europese titels op de baan in Glasgow. Bij de WK van eerder dit jaar in Apeldoorn pakte ze drie keer goud. Op de weg was ze dit seizoen succesvol met etappezeges in onder meer de Healthy Ageing Tour, de Ronde van Yorkshire en de Giro Rosa. Ook won Wild de Prudential Ride door Londen.

Wild neemt de Duitse wielrenster Lisa Brennauer mee van Wiggle High 5 naar WNT-Rotor. Brennauer (30) werd in 2014 wereldkampioene tijdrijden en veroverde toen in Ponferrada ook zilver in de wegwedstrijd. Onlangs pakte ze brons op de weg bij de EK in Glasgow. Net als Wild is ook Brennauer succesvol op de baan.