Sport/Voetbal
2489328
Voetbal

Mazraoui krijgt uitnodiging voor Marokko

Noussair Mazraoui (links)

Noussair Mazraoui (links)

RABAT - De Marokkaanse bondscoach Hervé Renard heeft Noussair Mazraoui opgeroepen voor de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Malawi.

Noussair Mazraoui (links)

Noussair Mazraoui (links)

De twintigjarige rechtsback van Ajax behoort tot de selectie van 25 spelers die Renard dinsdag presenteerde. Mazraoui voerde vorige week in Zeist een gesprek met bondscoach Ronald Koeman, die hem een interessante speler vindt voor het Nederlands elftal.

Mazraoui, geboren in Leiderdorp, staat voor een lastige keuze. De verdediger moet waarschijnlijk op korte termijn gaan beslissen of hij voor Marokko wil uitkomen of voor Oranje. Mazraoui speelde eerder in vertegenwoordigende jeugdelftallen van Marokko. Hij zat ook in de voorselectie voor het WK, maar viel af voor het toernooi in Rusland.

Zolang de Ajacied geen interland heeft gespeeld voor de A-ploeg, kan hij nog kiezen voor welk land hij wil uitkomen. Marokko, dat op het WK in de groepsfase werd uitgeschakeld, speelt volgende week zaterdag tegen Malawi.

Ziyech

Hakim Ziyech verkoos enkele jaren geleden Marokko boven Oranje. De huidige ploeggenoot van Mazraoui bij Ajax verklaarde die keuze met zijn hart te hebben gemaakt. Ziyech behoort nu ook tot de groep van 25 van Renard, evenals de broers Nordin en Sofyan Amrabat.