Sport/Wielrennen
2491138
Wielrennen

Kruijswijk verrast door zwakte van Sky

Steven Kruijswijk in de grote groep.

Steven Kruijswijk in de grote groep.

Steven Kruijswijk was tevreden over de manier waarop zijn Team LottoNL-Jumbo zich liet zien in de vierde etappe van de Ronde van Spanje.

Steven Kruijswijk in de grote groep.

Steven Kruijswijk in de grote groep.

Op de afsluitende klim richting de finish hield zijn ploeg het tempo zo hoog dat veel renners uit het groepje met favorieten moesten lossen.

Klassementleider Michal Kwiatkowski was zelfs de enige renner van Sky die mee kon. ,,We wilden de klim zwaarder maken in plaats van het controlewerk dat Sky misschien anders zou uitvoeren", zei Kruijswijk. ,,Ook was het de bedoeling om het Valverde lastig te maken zodat het te slopend werd om nog weg te komen in de finale."

Het vele werk van LottoNL-Jumbo leverde niet zo veel op. De Amerikaan Ben King won de etappe omdat hij de langste adem had van een groep van aanvankelijk negen vluchters. Simon Yates won in de laatste kilometers nog 25 seconden op al zijn concurrenten voor de eindzege.

Kruijswijk kreeg echter een goed gevoel van het enigszins fletse optreden van Team Sky en Movistar. ,,Sky is misschien niet zo sterk. Ze lieten de achterstand heel ver oplopen en dat vond ik wel verrassend. De ploeg is hier niet met de Tourploeg en van Movistar had ik meer verwacht, bijvoorbeeld het werk dat wij deden zouden zij hebben kunnen doen."