2492274
Voetbal

Frenkie de Jong: ’Ik blijf gewoon bij Ajax’

Frenkie de Jong in actie in Kiev.

Frenkie de Jong in actie in Kiev.

Frenkie de Jong blijft Ajax nog een seizoen trouw. ,,Ik blijf gewoon", zei hij na het gelijkspel tegen Dinamo Kiev (0-0) dat zijn ploeg een plaats in de groepsfase van de Champions League opleverde.

Frenkie de Jong in actie in Kiev.

Frenkie de Jong in actie in Kiev.

De Jong stond deze zomer bijna wekelijks op de voorpagina's van Spaanse sportkranten, die hem met een transfer naar Barcelona in verband brachten. ,,Maar niet dit jaar", zei hij. ,,Misschien ooit op een dag, maar dit seizoen niet."

De Jong was één van de uitblinkers van Ajax in Kiev. Hij hoopt dat de loting voor de groepsfase van de Champions League van donderdag voor Ajax een poule met perspectief oplevert. Wel heeft hij één favoriete tegenstander. ,,Ik zou wel met Ajax tegen Barcelona willen spelen."

Directeur voetbalzaken Marc Overmars roept de hele zomer al dat Ajax niet meewerkt aan het vertrek van talenten als Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Alleen Hakim Ziyech mag voor zaterdag nog een mooie transfer maken. ,,Dat hebben we met hem afgesproken, maar liever niet natuurlijk", zei hij. ,,En gelukkig is het ook rustig rond hem."