Sport/Tennis
2492467
Tennis

Opmerkelijke waarschuwing bij US Open

VIDEO - Tennisster in bh krijgt straf

NEW YORK - De Franse tennisspeelster Alizé Cornet heeft zich tijdens haar wedstrijd op de US Open heel kort omgekleed, waardoor ze even ’on court’ in haar bh stond. Het leverde haar een straf op.

Vlak voor haar partij tegen de Zweedse Johanna Larsson merkte ze op dat ze haar T-shirt verkeerd aanhad. Cornet trok haar bovenstuk dus snel uit en stond plots even in bh op de baan.

De wissel was snel doorgevoerd maar de umpire kon er niet om lachen. Hij gaf de Française een ’code violation’, een waarschuwing. Tot ongenoegen en onbegrip van Cornet, want bij een tweede ’code violation’ zou ze een strafpunt krijgen. Tot overmaat van ramp ging Cornet in drie sets onderuit: 6-4, 3-6 en 2-6.

De moeder van Andy Murray, Judy Murray, sprak schande van de straf. „Ze kwam terug van een hittepauze van tien minuten. Had haar nieuwe shirt achterstevoren aan. En dus deed ze haar shirt snel weer goed op de baan. Vervolgens kreeg ze een waarschuwing: onsportief gedrag. Maar de mannen mogen gewoon hun shirt wisselen op de baan”, schrijft ze verontwaardigd op Twitter.