Sport/Tennis
2492518
Tennis

Vijf tennissers moeten opgeven, Djokovic ziek op baan

Extreme hitte zorgt voor problemen op US Open

NEW YORK - Novak Djokovic verklaarde na zijn in vier sets gewonnen partij op de US Open tegen de Hongaar Marton Fucsovics letterlijk ziek te zijn geworden van de hitte.

De Serviër, op jacht naar zijn veertiende titel in een grandslam, had daarom gevraagd om een emmer naast de baan. Hij was bang dat hij moest overgeven.

Vijf tennissers moesten dinsdag opgeven vanwege de hitte. De temperatuur liep op tot 38 graden. Het voelde nog heter aan door de hoge vochtigheid.

Aangezien Djokovic soms ook wat wankel op zijn benen stond, besloot de organisatie tussen de derde en de vierde set een pauze van tien minuten in te lassen. Dat was voor het eerst bij het mannentoernooi op de US Open.

„Ik kon slechts bidden dat ik me wat beter zou gaan voelen, want het ging aanvankelijk niet goed met me”, zei Djokovic. „Vooral tijdens de eerste drie sets voelde ik me vaak ziek. Ik dank de organisatie voor de tien minuten rust die we kregen. We hadden dat beiden nodig.”

Djokovic, de nummer zes van de plaatsingslijst, zegevierde in de partij in de eerste ronde in vier sets met de cijfers 6-3 3-6 6-4 6-0. De partij duurde 3 uur.

Djokovic won de titel in New York in 2011 en 2015. In 2016 haalde hij nog de finale. Vorig jaar ontbrak Djokovic door een slepende elleboogblessure.

Eerder dit jaar won Djokovic voor de vierde keer Wimbledon.