Sport/Voetbal
249454349
Voetbal

Bayern München wil spelers niet afstaan

Lucas Hernández

Lucas Hernández

Bayern München wil Lucas Hernández niet afstaan aan de nationale ploeg van Frankrijk.

Lucas Hernández

Lucas Hernández

De Franse verdediger heeft last van een knie en ontbrak daarom deze week in het zo overtuigend gewonnen duel in de Champions League met Tottenham Hotspur (2-7) en de verloren competitiewedstrijd tegen TSG Hoffenheim (1-2). Bondscoach Didier Deschamps heeft Hernández desondanks wel opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland en Turkije.

„We zullen de medische staf van het Franse elftal vertellen dat Lucas zich niet goed voelt en dat hij geblesseerd is”, zei directeur Hasan Salihamidzic. Hij heeft de nationale bond van Oostenrijk ook al laten weten dat David Alaba niet kan spelen voor zijn land. Alaba heeft tegen de Spurs een breukje in een rib opgelopen. „We zullen deze twee spelers niet afstaan”, aldus Salihamidzic.

De wereldvoetbalbond FIFA verplicht de clubs echter om hun opgeroepen internationals wel af te staan aan de nationale elftallen. „De spelers zullen zich moeten melden, zodat ook bij hun nationale ploeg de diagnose kan worden gesteld”, zei trainer Niko Kovac van Bayern.

Hoewel de ernst van de blessure nog onduidelijk is, heeft doelman Hugo Lloris zich al afgemeld bij bondscoach Deschamps. De keeper van Tottenham Hotspur liep zaterdag een ogenschijnlijk zware armblessure op in de openingsfase van het verloren competitieduel met Brighton & Hove Albion (3-0). Deschamps heeft Mike Maignan van Lille opgeroepen als vervangen van Lloris, doorgaans de aanvoerder van de wereldkampioen.

Hugo Lloris vergaat van de pijn.

Hugo Lloris vergaat van de pijn.

De 32-jarige doelman kwam ongelukkig neer toen hij een hoge voorzet uit zijn doel probeerde te houden. Lloris kwam bij zijn vreemde manoeuvre volledig verkeerd op zijn arm terecht achter de doellijn. De keeper greep naar zijn linker-elleboog en gilde het uit van de pijn. Tijdens een langdurige medische behandeling op het veld kreeg hij middelen om de pijn te onderdrukken. Lloris werd per brancard afgevoerd en ging door naar het ziekenhuis. Zonder de vaste nummer 1 onder de lat incasseerden de Spurs weer een gevoelige nederlaag.