2496054
Voetbal

Robert Mühren sluit aan bij NAC Breda

Robert Mühren in het shirt van Sparta.

Robert Mühren in het shirt van Sparta.

Robert Mühren speelt dit seizoen voor NAC Breda. De 29-jarige middenvelder annex aanvaller wordt per direct gehuurd van het Belgische Zulte-Waregem. De Volendammer wordt daarmee verlost van zijn reserverol.

Robert Mühren in het shirt van Sparta.

Robert Mühren in het shirt van Sparta.

Mühren streek in januari 2017 naar aan de Gaverbeek. Hij kwam over van AZ en verwachtte veel van zijn Belgische avontuur, ook omdat de club hem al geruime tijd volgde en hem dolgraag wilde inlijven. Dat bleek niet zoveel waard. Mühren moest, net zoals bij AZ, vrede nemen met invalbeurten.

Na enkele maanden raakte hij al buiten beeld bij Zulte Waregem. Vorig jaar zomer bood Sparta hem een uitweg. De Rotterdamse club huurde hem voor twee jaar, mits zij in de Eredivisie zou blijven. Bij degradatie zou Mühren terugkeren naar België. Dat laatste gebeurde.

Na een behoorlijke zoektocht naar een nieuwe club vond Mühren in Breda de voor hem gewenste oplossing. Extra prettig voor hem is dat zijn maatje en dorpsgenoot Theo Zwarthoed afgelopen week ook een contract tekende bij de Parel van het Zuiden.