Sport/Voetbal
2497071
Voetbal

’Sporting wil Sol concurrent van Dost maken’

Fran Sol

Fran Sol

Willem II moet mogelijk toch nog vrezen voor een vertrek van topschutter Fran Sol. De Spanjaard zou in de belangstelling staan van Sporting Lissabon, dat kort voor het verstrijken van de transferdeadline wil toeslaan.

Fran Sol

Fran Sol

Dat meldt het Portugese A Bola. De krant schrijft dat Sporting in de zoektocht naar een extra spits ook Luis Muriel (Sevilla) en Nicola Sansone (Villarreal) op de korrel heeft, maar dat Sol een goedkoper alternatief is.

De topclub hoopt de Spanjaard voor minder dan 2,5 miljoen euro over te nemen van Willem II. Mocht Sol naar Lissabon verkassen, dan moet hij de concurrentiestrijd aangaan met Bas Dost. Ook Luc Castaignos staat nog onder contract bij Sporting.

Een vertrek van Sol zou een enorme aderlating zijn voor de Willem II. De spits, die zich in Tilburg heeft ontpopt tot publiekslieveling, schoot vorig seizoen zestien keer raak in de Eredivisie. Dit seizoen staat de teller op drie, waarmee hij momenteel gedeeld topscorer is. Al zijn treffers maakte hij vorig weekend tegen Heracles Almelo (5-0).