2497160
Voetbal

PSV heeft ook Behich binnen

Aziz Behich (l.)

Aziz Behich (l.)

Na de komst van Erick Gutierrez heeft PSV zich ook verzekerd van de diensten van Aziz Behich. De linksback (27) wordt net als Gutierrez donderdag gekeurd door de Eindhovenaren. Levert die medische check geen problemen op, dan tekent de Australiër een contract voor drie seizoenen.

Aziz Behich (l.)

Aziz Behich (l.)

Behich maakt voor zo’n anderhalf miljoen euro de overstap van het Turkse Bursaspor. Op het WK in Rusland speelde hij alle drie de wedstrijden van Australië mee. PSV’s hoofdtrainer Mark van Bommel was toen assistent-bondscoach van Bert van Marwijk, nu in Eindhoven actief als klankbord van Van Bommel.

Met het aantrekken van Behich heeft PSV er achter Angelino een optie bij op de linksback-positie. Gutierrez, die na lang getouwtrek met het Mexicaanse Pachuca, alsnog naar Brabant komt, moet de nieuwe verbindingsspeler op het middenveld worden. Het houdt in dat Bart Ramselaar nog hoopt te vertrekken uit Eindhoven. De oud-speler van FC Utrecht kan rekenen op de nodige interesse, maar moet hopen dat een van die clubs daadwerkelijk doorpakt en zich bij PSV meldt.