Sport/Autosport
249840
Autosport

Limburger eindigde vorig jaar als tweede

Verstappen hoopvol van start in Spielberg

Max Verstappen

Max Verstappen

SPIELBERG - Max Verstappen gaat vanaf 14.00 uur hoopvol van start in de Grand Prix van Oostenrijk. Zijn trainingen verliepen goed, al verliep de kwalificatie zaterdag iets minder naar wens. Hij zette de zesde tijd neer. Door een straf voor de Brit Lewis Hamilton (derde tijd), die zondag vijf plaatsen naar achteren moet op de startgrid, begint Verstappen vanaf de vijfde positie aan de negende race van het seizoen.

Max Verstappen

Max Verstappen

De 19-jarige Formule 1-coureur bewaart goede herinneringen aan het circuit in Spielberg, de thuisbaan van zijn renstal Red Bull. Vorig jaar eindigde de Limburger als tweede tijdens deze GP. Dat was de eerste podiumplaats voor Red Bull Racing in Spielberg, waar de Fin Valtteri Bottas (Mercedes) zondag van poleposition vertrekt.

Na de kwalificaties op zaterdag bezocht Verstappen de zogenoemde oranjecamping naast het circuit om alle fans alvast te bedanken voor hun steun. De populaire coureur zal tijdens de Grand Prix door ruim 5000 Nederlandse fans op de Red Bull Ring worden aangemoedigd vanaf een speciale oranje tribune.