Nieuws/Sport
249857
Sport

Schrik tijdens oefenwedstrijd: 'Stay strong Appie!'

Ajax bedankt iedereen voor steun

Abdelhak Nouri

Abdelhak Nouri

Ajax heeft via social media een dankwoord gericht aan alle supporters en mensen die hebben meegeleefd, nadat Abdelhak Nouri in de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen plotseling in elkaar zakte. "Nogmaals dank voor jullie ongelooflijke steun. We houden jullie op de hoogte. Voor nu: stay strong Appie!" 

Abdelhak Nouri

Abdelhak Nouri

Nouri werd na zijn inzinking minutenlang behandeld door de medische staf. De schrik was groot in Oostenrijk, waar Ajax zich een week lang voorbereidde op het nieuwe seizoen. Uiteindelijk werd Nouri met een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. 

Kort voor middernacht liet Ajax middels een statement weten dat Nouri buiten levensgevaar is. Wel wordt hij in slaap gehouden om hem zo goed mogelijk te kunnen behandelen. Volgens Ajax heeft Nouri een eigen hartslag, maar ligt hij wel aan beademing. Nouri kreeg tijdens het duel last van hartritmestoornissen.

De selectie van Ajax vloog gisteren al terug naar Nederland. "Onze dokter is bij hem in het ziekenhuis en blijft bij hem”, aldus directeur Edwin van der Sar. “We hebben uiteraard met de familieleden van Nouri contact gehad. Die zijn natuurlijk ook heel erg geschrokken. Vandaag komen enkele familieleden naar Innsbruck toe om Appie bij te staan. Uiteraard zullen wij hier voor de opvang zorgen. We hopen op een zo goed mogelijke afloop en zullen dat proces nauwkeurig volgen."