Nieuws/Sport
249980
Sport

Lukaku grijpt 'perfecte kans' bij Manchester United

Romelu Lukaku

Romelu Lukaku

LOS ANGELES - Romelu Lukaku hoefde niet twee keer na te denken toen er een aanbod kwam van Manchester United. "Dit is de perfecte kans, want wie wil er niet voor de grootste club ter wereld spelen?'', zei de Belgische international tegen de Amerikaanse zender ESPN.

Romelu Lukaku

Romelu Lukaku

Lukaku verruilt het Everton van trainer Ronald Koeman tegen een transfersom van naar verluidt 75 miljoen pond (omgerekend 85 miljoen euro) voor de club van trainer José Mourinho. De clubs werden het zaterdag eens. De 24-jarige Lukaku onderging in Los Angeles de medische keuring. "Ik heb altijd willen spelen voor een club die alle denkbare trofeeën wil winnen en Manchester United wil die dominante club zijn. Bovendien heeft de club het mooiste stadion en de beste fans'', aldus Lukaku.

Kampioen Chelsea, de ploeg die Lukaku in 2014 verkocht aan Everton, wilde de Belgische topschutter graag opnieuw inlijven en boden hetzelfde bedrag als Manchester United, maar volgens de BBC was Chelsea niet bereid te voldoen aan het honorarium dat Lukaku's zaakwaarnemer Mino Raoila verlangde.