Nieuws/Sport
250624
Sport

Doneer op talentboek.nl en maak kans op een health pakket van Vitaminstore

Pemm Huisman: kampioene wil naar Europese top

Pemm Huisman

Pemm Huisman

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat waterskister Pemm Huisman (19) uit Bovenkarspel.

Pemm Huisman

Pemm Huisman

Met ruim 60 kilometer per uur over het water razen. Voor je de speedboot. Onder je opspattend water. Die kick, die snelheid, daar houdt Pemm Huisman van. Al vanaf haar vierde.

„Toen heb ik al mijn A-, B- en C-zwemdiploma gehaald, zodat ik snel kon beginnen met waterskiën”, zegt Huisman, die inmiddels is uitgegroeid tot de beste Nederlandse waterskister. Zij is al vijf jaar Nederlands en Benelux kampioene. Haar favoriete sport kent drie categorieën: slalom, figuren en schansspringen. „Ik beheers inmiddels alle onderdelen”, aldus Huisman die net haar eindexamen atheneum heeft gehaald en start met de studie geneeskunde.

Ze heeft vijf keer meegedaan aan het Europees Jeugd Kampioenschap (EJK), met een achtste plek als beste resultaat. Over drie weken gaat ze er in Spanje weer aan meedoen. „Mits ik het geld ervoor heb. Twee jaar geleden heeft NOC*NSF de subsidiekraan dichtgedraaid. En mijn ouders kunnen na hun scheiding niet meer zoveel bijdragen als voorheen. Vanwege het financiële probleem heb ik vorig jaar overwogen te stoppen. Maar mijn vriendinnen en de bondscoach hebben me overgehaald door te gaan.”

Ze vervolgt: „Waterskiën is erg duur. Onlangs was ik bijvoorbeeld in Brabant om te trainen. De speedboot kostte me één euro per minuut. Vooraf moet je trainen in Spanje. De huur van de boot is daar 250 euro per uur. Ik hoop via donaties 3.000 euro bij elkaar te krijgen, want dat kost het me om aan het EJK mee te doen.”

Met uw donatie aan Pemm Huisman maakt u kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. Zoals een health pakket van Vitaminstore ter waarde van 100 euro. Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op talentboek.nl. Daarnaast is het ook mogelijk Pemm Huisman structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek.

Ga om Pemm Huisman te ondersteunen naar talentboek.nl, klik op talenten en vul dan haar naam in het zoekveld in.